2014. január 14., kedd

Regisztráció

A regisztráció nem túl bonyolult, 5 lépés, és már kész is vagyunk.


1. lépés: 
Néhány adatra van szükségük ahhoz, létrehozzák a felhasználói fiókunkat. Legelőször a születési időnkre kíváncsiak nap/hónap/év felbontásban.

2. lépés:
Itt a lakóhelyünket kell kiválasztani, pontosabban az országot, és külön felhívják a figyelmünket, hogy bizonyosodjunk meg róla, hogy az általunk használni kívánt nyelvet választottuk-e ki a felső sorban, mert a játék során végig ezen a nyelven olvashatjuk az oldal tartamait.

3. lépés:
Miután kiválasztottuk Hungary-t, mint az országunkat, a személyes adatainkra kíváncsiak. A First name a keresztnevünket, a last name a vezetéknevünket jelenti (ezt én még két nyelvvizsga után is összekeverem... :)) Ezután ki kell választani a nemünket: Female (nő) illetve Male (férfi).
Ezután be kell gépelnünk az email-címünket kétszer, majd attól függően, hogy szeretnénk-e tájékoztató emailt a Pottermore-tól, vagy a Pottermore-tól és a Sonytól, választani kell a két opció között. (A Sony az oldal hivatalos támogatója)

4. lépés:
Itt kell megadni a jelszavunkat, aminek legalább 6 karakternek kell lennie, és minimum 1 számot kell tartalmaznia. Ezt is beírjuk kétszer, majd jöhet a következő lépés. Miután beírtuk a jelszót, azt is láthatjuk, hogy az mennyire erős.

5. lépés:
Utolsó lépésként, arra kell válaszolnunk, hogy mennyi könyvet/filmet ismerünk a Harry Potter sorozatból. Ha mindegyiket olvastuk/láttuk, elég az All felirat melletti négyzetet kipipálni. Az bal oldali oszlop a könyveket, a jobb oldali a filmeket jelöli.

A Continue gombra kattintva a következő oldalon gratulálnak, mert varázslók vagyunk, és megkapjuk az "osztálynévsort" is:



Újra a Continue gombra kell kattintani, és ekkor kapunk 5 felhasználónevet, ezek közöl kell választanunk. Ez azért van így, hogy még jobban védjék a felhasználók személyes adatait. A könyv másik oldalán be kell pötyögnünk az ellenőrző kódot, és a biztonság kedvéért láthatjuk az email címet, ahova a regisztrációt igazoló emailt kapjuk (ha ez nem stimmel, a change-re kattintva megváltoztathatjuk), majd ki kell pipálni a kis négyzetet, mellyel elfogadjuk a felhasználói feltételeket.

Végül a Create my account gombbal befejezzük a regisztrációnkat, és készen is vagyunk.

(A végén még megköszönik a regisztrációt, illetve tájékoztatnak, hogy elküldték az emailt, amit ha nem kapunk meg egy napon belül, ezen az oldalon találhatunk információkat.)

Ha jó címet adtunk meg, a levél rögtön megérkezik, és a linkre kattintva megerősítve regisztrációnkat, már csak a jelszavunkat kell beírni.

A belépés után ez a kép tárul elénk:


Az leírás szerint úgy tapasztalhatjuk meg Harry történetét, ahogy eddig még sosem.

Fedezd fel Harry történetét:
A történetek fő jeleneteit láthatjuk majd, egy-egy interaktív képen, és sok közülük Rowling új, exluzív írásait is tartalmazza.

Kezdd el az utazást:
Válj roxforti diákká, tudd meg, melyik a te házad, főzz bájitalt, és párbajozz a többi diákkal, és ezzel segíts a házadnak megnyerni a Házkupát.

Végül a Begin gombra kattintva megkezdhetjük a kalandot!

2014. január 12., vasárnap

Bevezetés

Amikor beütjük a böngészőbe a www.pottermore.com címet, a következő oldal fogad minket:


A fenti három fül,  három különböző oldalra vezet el minket. A POTTERMORE.COM az, amelyet most látunk, a POTTERMORE SHOP egy webshop, ahol megvásárolhatjuk a könyveket e-book illetve hangoskönyv formában, immáron 13 nyelven (a magyar verzió azonban még nem képviselteti magát). A POTTERMORE INSIDER pedig a hivatalos blog, ahol a játékhoz kapcsolódó információkat tesznek közzé, kérdéseket tesznek fel, szavazásokat írnak ki, stb.

A jobb oldali menüben a Sign up gombra kattintva kezdhetjük meg a regisztrációt, és (ha nem bizonyulunk muglinak :)) rögtön el is kezdhetjük Harry Potter világának felfedezését.

Az oldal tetején, a három fül alatt lehet nyelvet választani: a játékos összesen hétféle nyelv közül választhat. Mellette pedig a Sign in gombra kattintva tudunk bejelentkezni, miután már regisztráltunk.

Jobb oldalt a webshop meglátogatására biztatnak, illetve rövid híreket is láthatunk.

Már itt a kezdőlapon is többféle menüpontot találunk. Alaphelyzetben a legfrissebb híreket láthatjuk, a többi pedig röviden bemutatja, hogy miről is szól az oldal: felfedezhetjük Harry történetét, megtudhatjuk, melyik házba tartozunk, bájitalt főzhetünk, varázsolhatunk, új információkat és történeket kapunk egyenesen Rowlingtól, illetve azt is megtudhatjuk, hogy melyik pálca választ minket.

2014. január 9., csütörtök

Üdv a Roxfortban!

Mi McGalagony története? Mi lehet tudni a roxforti szellemekről? Mi volt a Titkok Kamrájának funkciója Mardekár idejében?

Szeretnéd tudni, hogy melyik házba osztanának, vagy hogy melyik varázspálca választana téged? Gyere, és játssz a Pottermore-on! Itt párbajozhatsz a többi tanulóval, megküzdhetsz Aragog családjával, dobálhatsz kertitörpéket, és elkészítheted a százfűlé-főzetet!

A blog azért jött létre, hogy az eredetileg angol nyelvű Pottermore oldalt mindenki számára érthetővé tegye.
Itt megtalálhatsz minden információt a Pottermore-ról, és ha szeretnéd, velem együtt járhatod végig a virtuális fejezeteket.

Remélem, hamarosan találkozunk!