2015. július 5., vasárnap

Remus Lupin - 1. rész

Remus Lupin Harry sötét varázslatok kivédése tanára a harmadik évben. Világosbarna hajába ősz szálak vegyülnek, és gyakran hord kopott, elnyűtt talárt. Kedves a diákokkal, és emiatt népszerű is a legtöbb tanuló körében.


Remus (Forrás)



Újdonság J.K. Rowlingtól:

Születésnap: március 10.
Pálca: ciprusfa, unikornisszőr maggal, 10 és egy negyed hüvelyk, hajlékony
Roxforti ház: Griffendél
Szülők: varázsló apa, mugli anya
Család: felesége, Nympahdora Tonks, és fia, Edward Remus (Teddy) Lupin






A folytatásért kattintsatok a továbbra!

2015. július 1., szerda

Patronus Charm - Patrónus-bűbáj

A patrónus bűbáj magas szintű bűbáj, bőven meghaladja a Rendes Bűbájos Fokozat szintjét. Ha helyesen hajtják végre, a varázslat létrehoz egy patrónust, ami egyfajta őrző-védőként lép fel a varázsló és a dementor között.


Újdonság J.K. Rowlingtól:

A patrónus bűbáj a leghíresebb (és a leghíresebben bonyolult) védekező bűbáj. A célja, hogy létrehozzon egy ezüstös-fehér védelmezőt, amely állati alakot vesz fel. A patrónus pontos alakja nem alakul ki addig, míg a bűbájt nem végzik el tökéletesen. Ez a legerősebb védekező bűbáj, ugyanakkor üzenetküldésre is lehet használni. Tiszta alakjában boldogság és remény mágikus koncentrációja (ezért egy ilyen emlék felidézése szükséges a bűbáj megidézéséhez), és mint ilyen, az egyetlen hatásos védekezés a dementorok ellen. A varázslók és boszorkányok többsége képtelen patrónust idézni, ezért a patrónusidézést a kiemelkedő mágikus képességek jelének tartják.

A folytatásért kattintsatok a továbbra!