2016. február 8., hétfő

Durmstrang Institue

[Doorm-strang]

Durmstrangnak egykor a legrosszabb hírneve volt a tizenegy iskola közül, pedig sosem érdemelte ki ezt. Az viszont igaz, hogy a Durmstrang, noha sok nagy varázslót és boszorkányt nevelt fel, a történelem során kétszer is kétes hírnevű vagy aljas szándékú varázsló hatalma alá került, és van néhány rossz hírű ex-tanítványa is.

Az első ilyen sajnálatos eset akkor történt, mikor Harfang Munter vette át az iskola vezetését, a nagyszerű bolgár alapító, Nerida Vulchanova rejtélyes halála után. Munter alapozta meg Durmstrang mai napig fennálló hírnevét a párbajozásban és a harci mágiában. A második sötét időszak Igor Karkarov igazgatói pozícióba kerülésekor következett be; végül az ex-halálfaló a megtorlástól való félelmében elmenekült az iskolából, nem sokkal azután, hogy Voldemort visszatért. Karkarov lelkiismeretlen és egoista ember volt, olyan, aki támogatta a félelemre és a diákok megfélemlítésre épülő nevelést, ezért nagyon sok szülő kivette gyerekét az iskolából, míg ő volt hatalmon.

A huszadik század egyik legveszélyesebb varázslója, Gellert Grindelwald volt az az ex-tanítvány, aki mindenkinél többet tett az iskola rossz hírének megerősítéséért. De az elmúlt évek során a Durmstang egyfajta átalakuláson ment keresztül, és nagy koponyákat nevelt fel, illetve olyan nemzetközi kviddicssztárokat, mint Viktor Krum.

Sokan azt hiszik, hogy Észak-Európában található az iskola, de a Durmstrang elhelyezkedését őrzik a legjobban az összes iskola közül, így senki sem tudhatja pontosan, hol található. A látogatók, akiknek emléktörő bűbájjal törlik ki az emlékezetükből, hogy hogyan jutottak oda, egy hatalmas kastélyról és óriási zöld területekről beszélnek, lenyűgöző látvánnyal, továbbá egy nagy, kísérteties hajóról, ami az iskola mögötti hegyi tó közepén áll, és a amiről a diákok alá szoktak merülni nyaranta.


11 megjegyzés:

  1. Felmerült bennem a kérdés, hogy egy ilyen nemzetközi varázslóiskolánál, hogy oldják meg nyelvi problémákat? Neked, valami tipp? :)

    VálaszTörlés
  2. Jó kérdés...
    Szerintem a bekerülés feltétele az iskola hivatalos nyelvének (pl: a Roxfort esetében angol, Beauxbatons esetén francia (?) a Durmstrangnál talán orosz (?!?) ) ismerete.

    Vagy ez túl mugli elképzelés? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a Nurmengard-Trilógiában (tudom, fanfic, de zseniális, és könnyedén lehet 8-9-10. rész) a Durmstrang általános nyelve a német. a neve is hasonló a német vihar és vágy szavaknak.

      Törlés
  3. Szerintem egy 11-12 éves gyerektől nem nagyon lehet elvárni, hogy idegen nyelven tanuljon. Úgy gondolom, hogy valami varázslat lehet , ami rendezi ezt a bábeli zűrzavart. (milyen meglepő :D )

    VálaszTörlés
  4. Képzeljétek jön a harry potter 8: harry potter és az elátkozott gyermek

    VálaszTörlés
  5. Na, m lesz a következő, te ügyes kis boszorkány?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már készülök, hamarosan jön a Kviddics Világkupa története! :)

      Törlés
  6. Szia!☺ szerintem jol csinalod es mar varom a kovetkezot☺

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Kijött az amerikai mágiatörténet is. :)

    VálaszTörlés
  9. Úgy tűnik, megint több hónapos szünet állt be. :(

    VálaszTörlés