2016. január 31., vasárnap

Wizarding Schools - Varázslóiskolák

Azon országok száma, amelyeknek van saját varázslóiskolájuk, elenyészik azoké mellett, amelyeknek nincs. Ez azért alakult így, mert a legtöbb ország varázslói és boszorkányai leginkább otthon szeretnek tanulni. De az is előfordulhat, hogy az adott országban olyan kis létszámú a varázslóközösség, vagy annyira szétszóródtak az ország területén belül, hogy sokkal költséghatékonyabb otthon tanítani a fiatalokat.

Világszerte összesen 11 nagy múltú, és tekintélyes varázslóiskola létezik, amelyeket a Mágusok Nemzetközi Szövetsége tart nyilván. Kisebb, és kevésbé szabályozott iskolák jöttek-mentek az évek során, de ezeket elég nehéz nyilvántartani, mert a legtöbbet nem jegyezték be a megfelelő Minisztériumba (ebben az esetben nem is lehet garantálni az oktatás megfelelő színvonalát sem). Ha valaki tudni szeretné, hogy van-e jóváhagyott intézmény a környékén, küldjön egy baglyot a Mágusok Nemzetközi Szövetségének Oktatási Irodájába.

Az iskolák pontos helye hétpecsétes titok. Egyrészt azért, hogy a muglik ne találjanak rájuk, másrészt azon szomorú tény miatt, miszerint általában ezeket az intézményeket sem kerülik el a varászlóháborúk negatív hatásai (nem egyedül Nagy-Britanniában fordult elő, hogy a fiatalok taníttatásába beavatkozott a Minisztérium). Általános szabály, hogy a varázslóiskola elzárt, hegyekkel körülvett területen helyezkedjen el - olyan helyen, ami a muglik számára nehezen megközelíthető, és amit könnyű megvédeni a sötét varázslóktól (de persze ez alól is vannak kivételek, ahogy majd látni fogjuk).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése