2014. december 27., szombat

Cokeworth - Porf-Esek

Újdonság J.K. Rowlingtól:

Porf-Esek egy kitalált város Anglia középső részén - Harry az itt található Shintlats Hotelben töltött egy éjszakát a bácsikájával, a nénikéjével és Dudleyval. Porf-Esek neve az ipari város jellegre utal, a kemény munkára és a piszokra.

Habár ez a könyvekben sosem derült ki, Porf-Esek az a város, ahol Petunia, Lily és Perselus Piton felnőttek. Amikor Petunia néni és Vernon bácsi próbálták elkerülni a roxforti leveleket, Porf-Esek-be utaztak. Talán Vernon bácsinak volt egy olyan halvány gondolata, hogy Porf-Esek annyira mágiamentes, hogy még a levelek sem fogják őket oda követni. De jobban kellett volna tudnia; végülis Petunia húga, Lily Porf-Esek-ben változott igen tehetséges boszorkánnyá.

Ebből adódóan szintén Porf-Esek volt az a város, ahol Bellatrix és Narcissa meglátogatta Pitont szülei régi házában a Félvér herceg elején. Porf-Esek városán egy folyó fut át; és a folyó, a Pitonék ablakából is látható gyárkémény és a szűk, munkások házaival tűzdelt utcák újabb bizonyítékok a város ipari jellegére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése