2016. február 2., kedd

Castelobruxo

[Cass - tell - o - broo - shoo]

Az esőerdők mélyén elrejtett brazíliai varázslóiskolába egész Dél-Amerikából érkeznek tanulók. A gyönyörű kastély a véletlenül arra tévedő muglik számára csupán egy romnak tűnik (ebben hasonlít a Roxfortra, de hogy kié volt az ötlet eredetileg, az vita tárgyát képezi). Castelobruxo egy impozáns, arany árnyalatú kövekből épült négyszögletű létesítmény, ezért gyakran mondják, hogy olyan, mint egy templom. A kastélyt és a körülötte lévő területeket Caiporak védelmezik - ezek kicsi, szellemszerű lények; eléggé rosszindulatúak és trükkösek tudnak lenni, és éjszaka bukkannak fel, hogy vigyázzanak a tanulókra és az erdőben lévő teremtményekre. Egy korábbi igazgató, Benedita Dourado jól szórakozott, mikor a roxforti igazgató, Armando Dippet Hóborcra, a kopogószellemükre panaszkodott. A nő felajánlotta, hogy küld néhány Caiporat a Tiltott Rengetegbe, "hogy megmutassák, milyen egy igazi bajkeverő", de az igazgató nem akart élni a lehetőséggel.

Castelobruxo diákjai élénkzöld talárt hordanak, és kiemelkedőek a gyógynövénytan és a mágikus lények gondozásának területén; az iskolának van egy nagyon népszerű csereprogramja* olyan európai diákok számára, akik szeretnének közelebbről megismerkedni Dél-Amerika flórájával és faunájával. Castelobruxo is sok híres diákkal büszkélkedhet: ide járt a jól ismert bájitalszakértő, Libatius Tinctor (többek között a Bájitaltan haladóknak, az Ázsiai ellenmérgek, és a Legyen ünnep a bájitalkészítés! szerzője), és João Coelho, a világhírű kviddicscsapat, a Tarapoto Tree-Skimmers kapitánya.

*Bill Weasley szülei nem engedhették meg maguknak ezt az utazást, ezért a fiú castelobruxo-i levelezőtársa valami igazán csúnya dolgot küldött neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése