2016. február 6., szombat

Uagadou

[Wag - a - doo]

Habár Afrikában rengeteg kisebb iskola található, csak egy állta ki az idő próbáját (ami legalább ezer évet jelent), és ért el nemzetközi hírnevet: ez pedig Uagadou. Ez a legnagyobb a varázslóiskolák között, hiszen a hatalmas kontinens minden szegletéből fogad diákokat. Az egyetlen ismert címe "A Hold Hegyei"; a látogatók egy lenyűgöző, hegyoldalba vájt építményről mesélnek, amit ködtakaró borít, ezért néha olyan, mintha a levegőben lebegne. Uagadou-ban a legtöbb (van, aki szerint mindegyik) fiatal varázsló kiváló eredménnyel zárja a tanulmányait asztronómiából, alkímiából és ön-transzfigurációból.

A varázspálca európai találmány, és ugyan sok afrikai boszorkány és varázsló használ varázspálcát, mert hasznos segédeszköznek találják, de nagyon sok varázslatot végeznek egyszerűen kézmozdulatokkal. Ez elég nagy segítséget ad az uagadou-i diákoknak, arra az esetre, ha megszegnék a Nemzetközi Titokvédelmi Alaptörvényt ("csak mutogatott, nem akarta, hogy leessen a fél arca"). A legutóbbi Nemzetközi Animágus Szimpózium miatt sok támadás érte az uagadou-i csapatot, mert az összehangolt átalakulást bemutató kiállításuk majdnem lázadásba torkollott. Sok idősebb, és sokkal tapasztaltabb varázsló fenyegetve érezte magát azt látva, hogy néhány tizenéves elefánttá és gepárddá tud változni, amikor csak akar, ezért Adrian Tutley (animágus, állata: egér) panaszt nyújtott be a Mágusok Nemzetközi Szövetségéhez. Ezen a hosszú, ex-uagadou-i tanulók listáján szerepel Babajide Akingbade, aki Albus Dumbledoret követte elnökként a Mágusok Nemzetközi Szövetségében.

A diákok, amikor felvételt nyernek Uagadou-ba, álomhírnökök útján kapnak üzenetet az aktuális igazgatótól vagy igazgatónőtől. Az álomhírnökök akkor jelennek meg, mikor a gyerekek alszanak, és valamilyen tárgyat hagynak maguk után - általában egy vésett követ - amelyet a gyerekek ébredéskor a kezükben találnak. Ez az egyetlen iskola, amely ezt a módszert alkalmazza tanulói kiválasztására.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése