2014. február 17., hétfő

Hugrabug üdvözlő szöveg

Forrás
Gratulálok! Gabriel Truman prefektus vagyok, örömmel üdvözöllek a Hugrabug-házban. A címerállatunk a borz, egy gyakran alábecsült állat, mert csendben él, addig, amíg meg nem támadják. De amikor provokálják, nála sokkal nagyobb állatokat is le tud győzni - például farkasokat. Házunk színei a sárga és a fekete, a klubhelyiségünk pedig a föld alatt található, ugyanazon a folyosón, mint a konyha.

Van néhány dolog, amit tudnod kell a Hugrabug házról. Először is, nézzük azt a mítoszt, miszerint mi vagyunk a legkevésbé okos ház. TÉVES. A Hugrabug kétségtelenül a legkevésbé dicsekvő, de ugyanannyi pompás varázsló és boszorkány tanult itt, mint a többi házban. Bizonyítékot szeretnél? Gondolj Grogan Stump-ra, a mindenkori legnépszerűbb mágiaügyi miniszterre. Hugrabugos volt - csakúgy, mint a sikeres Artemesia Lufkin és Dugals McPhail miniszterek. Aztán ott van a világ legnagyobb mágikus lények szakértője, Göthe Salmander; Bridget Wenlock, a híres XII. századi numerológus, aki felfedezte a hetes szám mágikus tulajdonságait, és Woodcroft-i Hegins, a kizárólag varázsló-lakta falu, Roxmort alapítója. Mindannyian hugrabugosok voltak.

Tehát, amint látod, rengeteg erős, briliáns és merész boszorkány és varázsló került ki közülünk, és csak azért, mert mi nem dicsekszünk vele állandóan, még megérdemlünk egy kis tiszteletet. A hollóhátasok például úgy gondolják, hogy mindenki, aki valami egyedülállót visz véghez, vagy valami nagy dolgot ér el, az mind közülük kell, hogy származzon. Harmadikban például hatalmas bajba kerültem egy párbaj miatt egy hollóhátassal, mert azt állította, hogy Brigdet Wenlock az ő házában tanult, nem az enyémben. Egy heti büntetőmunkát kellett volna kapnom miatta, de Bimba professzor elengedett egy figyelmeztetéssel.

A hugrabugosok megbízhatóak és hűségesek. Nem vagyunk nagyszájúak, de a veszélyt nem tűrjük, és a címerállatunkhoz, a borzhoz hasonlóan mi is megvédjük magunkat, a barátainkat, és a családunkat, bármi történjen. Senki sem félemlíthet meg minket.

Ennek ellenére a hugrabugosok is szűkölködnek egy területen. Az összes ház közül tőlünk került ki a legkevesebb sötét varázsló. Biztosan a Mardekárt tartod a legkiemelkedőbbnek ezen a téren, tekintve hogy még sosem hallottak a fair playről, és előnyben részesítik a csalást a kemény munkával szemben, de a griffendélesek között is jó néhány gyanús alak tanult. (Egyébként velük jövünk ki a legjobban.)

Mi mást kell még tudnod? Ó, igen, a klubhelyiségünk bejárata a konyha folyosójának a jobb oldalán található, jól el van rejtve egy bemélyedésben egy rakás hordó mögött. Ütögesd meg felülről a másodikat, és a második sorban a középsőt "Hugrabug Helga" ritmusra, és kinyílik a bejárat. Mi vagyunk az egyetlen roxforti ház, amelyiknek elég visszataszító módszere van a hívatlan betolakodók elűzérése: ha valaki rossz hordót kocogtat meg, vagy rossz ritmusban teszi, az ecettel locsolja le illegális betolakodót.

Hallani fogod a többi házat dicsekedni a biztonsági rendszerükről, de a Hugrabug klubhelyiségébe és hálótermeibe az elmúlt ezer év alatt egyszer sem jutott be kívülálló. Mint a borzok, mi is pontosan tudjuk, hogyan kell megvédeni magunkat.

Miután kinyitottad a hordót, mássz be, menj végig a folyosón, és eléred mind közül a legkényelmesebb klubhelyiséget. Kör alakú, és alacsony mennyezetű; mindig naposnak tűnik, és körben az ablakok a hullámzó fűre és pitypangokra néznek.

Sok a csillogó rézfelület és plafonról lelógó és ablakpárkányon ülő növény a klubhelyiségben. Házvezetőnk, Pomona Bimba professzor a gyógynövénytan tanár, és ő hozza a legérdekesebb növényeket a klubhelyiségbe (néhányuk még táncolni vagy beszélni is tud). Ez az egyik oka, amiért a legtöbb hugrabugos kiváló gyógynövénytanból. A jól kipárnázott kanapék és székek sárga és fekete színű anyagokkal vannak kárpitozva, a hálótermek pedig a kör alakú ajtókon keresztül érhetőek el. A rézlámpák meleg fénybe vonják a baldachinos, patchwork paplanokkal beborított ágyakat, és réz ágymelegítők lógnak a falról, arra az esetre, ha fázna a lábad.

A mi házi szellemünk Pufók Fráter, a legkedvesebb az összes közül. Elég könnyen fel fogod ismerni: kövér, szerzetes köpenyt visel, és nagy segítség tud lenni, ha eltévedtél, vagy valamiféle bajba keveredtél.

Azt hiszem, nagyjából ennyi. Meg kell mondanom, remélem, van köztetek néhány jó kviddics játékos. Az utóbbi időben a Hugrabug nem szerepel olyan jól a Kviddics Kupán, mint ahogy én szeretném.

Remélem, jól alszol majd. A hálótermek védve vannak a viharok és a szél ellen; mindig zavartalanak az éjszakáink, nem úgy mint, azoknak, akik a tornyokban laknak.

És még egyszer: gratulálok, a legbarátságosabb, a legtisztességesebb és a legkitartóbb ház tagja lettél.

3 megjegyzés:

  1. Wow. Ezeket honnan tudod. Irtó klassz. Kár hogy Hollóhátas vagyok. Vicceltem, szeretem a Hollóhátat, viszont a húgom BIZTOS Hugrabugos lenne.

    VálaszTörlés
  2. Kár hogy nem létezik roxfort...

    VálaszTörlés