2014. február 1., szombat

Ismerkedés az oldallal, első lépések

Belépést követően a következő kép tárul elénk:


Az oldal legnagyobb részét a térkép foglalja el, aminek segítségével gyorsan eljuthatunk a különböző helyszínekre, és bármikor visszatérhetünk ide a Pottermore feliratra kattintva.

Az egyenlőre látható helyszínek a következők:
Great Hall - Nagyterem
Duelling Club - a párbajok helyszíne
Potions Class - Bájitaltan terem
Gringotts - a várázslók bankja

A térkép felett balról jobbra a következőket találjuk: a profilunkat, a házunk címerét (ez még egyenlőre inaktív, de a beosztási ceremónia után itt érjük majd el a klubhelyiséget), az összegyűjtött és megvásárolt tárgyakat, a játék során elnyert jelvényeket; a bagoly és a mellette lévő szám az értesítéseinket mutatja, utána a házunk számára szerzett pontjaink, a barátok, a kedvencek, és a beállítások következnek.

A térkép alatti ábra pedig azt jelzi, hogy éppen hol tartunk a történetben.

Az Explore Harry's story gombra kattintva egy újabb ablak jelenik meg - itt a haladásjelzőn tudjuk kiválasztani, hogy a történetnek melyik szakaszát akarjuk végigjátszani. A nyíl valamiért a második könyvre mutat, de csak szép sorban tudunk haladni, így célszerű a kis kőre, a Bölcsek kövére kattintani. Tehát a haladásjelző alsó része a könyveket, a felső része pedig a fejezeteket, és azon belül a jeleneteket mutatja.

Start your journey gombbal pedig el is kezdhetjük az utazást. Rögtön látjuk is, hogy mire lesz szükségünk:
- varázslópénzre a Gringottsból
- egy háziállatra és egy varázspálcára
- és arra, hogy beosszon minket a Teszlek Süveg

Be is léphetünk a Gringottsba, ahol a kulcsot a kulcslyukra húzva már láthatjuk is, mennyi galleon van a számlánkon. A játék kezdetekor minden játékos 500 galleont kap. Ezután a Pottermore feliratra kattintva vissza is térhetünk a kezdőlapra.

A következő nyilacska mutatja, hogy pénzünket az Abszol úton tudjuk elkölteni. Itt rögtön meg is kapjuk az elsős bevásárló listát, amiről néhány dolog automatikusan a ládánkba is kerül, ezek már ki is vannak húzva a listáról (talárok, üvegfiolák, egy teleszkóp és egy mérleg)

Ezen kívül szükségünk van könyvekre, illetve választanunk kell egy háziállatot is. Ezek szükségesek a beosztási ceremóniához, így majd visszatérünk ide.

A kezdőlapon újabb helyszín vár minket, a Mágikus Menzséria, ahol ki kell választanunk az állatot, ami ezután a profilképünk is lesz. Az árak láthatóak az állatok képei mellett, és a More pets gombra kattintva lapozhatunk egyet, így két oldalnyi háziállatból válogathatunk. Az állatot kiválasztva a Buy gombra kattintva meg is vehetjük azt.

Ezután következik Ollivander boltja, ahol kiválaszt minket a pálcánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése