2014. október 5., vasárnap

Marge Dursley

Újdonság J.K. Rowlingtól:

Marge néni (Forrás)
Marjorie Eileen Dursley Vernon Dursley nővére. Habár nem vérrokona Harry Potternek, a fiúnak azt tanították, hívja "Marge néninek".

Marge egy nagy és kellemetlen nőszemély, aki életének értelmét a bulldogok tenyésztésében találta meg. Hisz a testi fenyítésben, és az őszinte és a "nyílt beszédben" - mert így hívja a sértegetést. Marge titokban szerelmes a szomszédjába, Colonel Fubsterbe, aki gondját viseli a kutyáinak, mikor elutazik. De a férfi sosem fogja megkérni a kezét, köszönhetően Marge szörnyű természetének. Ez a viszonzatlan szerelem pedig még egy ok azoknak, akik egyébként is csúnyán viselkednek vele.

Marge bolondul Dudleyért, az egyetlen unokaöccséért. Arról viszont nem tud, hogy Harry Potter, aki a rokonaival él, varázsló. Úgy tudja, két munkanélküli semmittevő gyereke, akik lepasszolták őt a keményen dolgozó rokonaiknak, Vernonnak és Petuniának. Az utóbbi mivel retteg, hogy az előítéletes és szókimondó Marge megtudja az igazat, évekig szorgalmazta ezt a gondolatot.

Forrás
Mikor Harry mérges lesz Marge néni miatt, amiért a szüleit sértegette, és elveszíti az uralmat a mágikus képességei felett, felpuffasztja, mint egy hőlégballont. A véletlen varázslatok elhárításáért felelős ügyosztály két munkatársa kellett hozzá, hogy elintézzék az ügyet, és módosítsák Marge néni memóriáját. Ettől kezdve Dursleyék nem hívták meg Marge-ot mikor Harry is náluk tartózkodott, így a fiú sosem látta újra "nagynénjét".

J.K. Rowling gondolatai:

Megbántam, hogy Marge nénit buldogtenyésztőként írtam le, mert most már tudom, hogy ezek a kutyák nem agresszívak. A húgomnak is van egy, és ő a legszeretetreméltóbb, legragaszkodóbb kutya, akivel találkoztam. Másrészről viszont tényleg morcosnak néznek ki, és kinézet alapján tényleg hasonlítanak Marge-hoz.

1 megjegyzés: