2014. október 22., szerda

Trick or Treat Pottermore-on

Sziasztok!

Amint már említettem, Pottermore Insideren indult egy bizonyos Trick or Treat esemény, amellyel Halloweenig számolnak vissza, és azt írják, "Október 31-én minden kiderül..." Ennek keretén belül minden nap 6 órakor közzétesznek egy-egy játékot vagy képet. A facebook-eseményt itt találjátok. 

És akkor nézzük, miket kaptunk eddig:

1. nap

A következő kusza kép egy korai concept art, és egy erdőlakó mágikus lényt ábrázol - ki tudjátok találni melyik? Ha tudjátok a választ, osszátok meg Facebookon vagy Twitteren a #PottermoreTrick - et használva.


A következő napokért kattintsatok a továbbra!


2. nap - Treat: adunk neked egy varázslatos ajándékot

Dolores Umridge a Roxfortban töltött ideje alatt rendszeresen megakadályozta, hogy a diákok varázsoljanak az óráján. Szerencsére a Pottermore diákjait mindig is bátorították, hogy gyakorolják a varázslatokat a Párbajklubban, és örömmel jelentik, hogy hamarosan négy új varázslatot próbálhattok ki. Mi lehet a hatásuk? Tippjeiteket megoszthatjátok a #PottermoreTreat - et használva.




3. nap - Trick: Találd ki kicsoda!

A második napon az a feladatok, hogy találjátok ki, kire utalhat J.K. Rowling ezzel a rövid leírással. És hamarosan sokkal több mindent is megtudhattok erről a bizonyos személyről... Ha tudjátok, osszátok meg a #PottermoreTrick - et használva

"Egy kiváló boszorkány, aki tanulmányai befejezése után a Mágiaügyi Minisztérium Varázshasználati Főosztályán kezdett dolgozni."




4. nap - Treat: ha saját varázstörvényt hozhatnál, mi lenne az?

Várjuk a legjobb törvényötletedet az olyan különleges eseményekre vonatkozóan, mint például a roxforti Halloween-lakoma, de úgy gondoljuk, Hortensia Milliphutt a süvegek hegyességére vonatkozó törvénnynel kicsit túl messzire ment..

Nem csak a mágiaügyi miniszter az, aki élvezi az értelmetlen törvények bevezetését. Dolores Umbridge Roxforti Főinspektorként egy sor oktatásügyi rendeletet hozott; megszüntette a csapatokat és szakköröket, megtiltotta a Hírverő olvasását, és kinevezte magát igazgatónak, hogy csak néhányat említsünk. Biztosan élvezte volna, ha mágiaügyi miniszter lehet.

Ti milyen törvényt hoznátok? Osszátok meg ötleteiteket a #WizardingLegislation - t használva, és a legjobbakat ki fogják választani, és közzétenni Insideren.

"Hortensia Milliphutt
Szolgálati ideje: 1841 - 1849
Több törvényt hozott, mint bármelyik másik miniszter - a legtöbb hasznos volt, de néhány közülük (pl. süvegek hegyessége, stb) fárasztó volt, és végül ezek vetettek véget politikai karrierjének."





5. nap - Trick: fel tudod törni a kódot?

"Harry csalódva nézett körül: ennél előkelőbb helyen képzelte el a Mágiaügyi Minisztériumot.
- Megjöttünk - szólt vidoran Mr. Weasley, és egy graffitikkel telezsúfolt fal előtt álló, betört üvegű, kopott telefonfülkére mutatott.
- Csak utánad, Harry.
Azzal kinyitotta a telefonfülke ajtaját."
(Harry Potter és a Főnix Rendje, hetedik fejezet, A Mágiaügyi Minisztérium)

A negyedik napon arra kértek minket, hogy emlékezzünk a kódra, amit Arhtur tárcsázott a piros telefonfülkében, hogy bejussanak a Mágiaügyi Minisztériumba.
A megoldásokat várják Facebookon és Twitteren is, használjátok a #PottermoreTrick - et, illetve a # + a számot, amit megfejtettetek. Ha nem megy, Twitteren elszórtak néhány segítséget is.




6. nap - Treat: közeli kép a thesztrálokról

"- Nem kell megijedni - csendült egy álmatag hang Harry mellett, miután Ron eltűnt a fiáker sötét belsejében. - Nem bolondultál meg. Én is látom őket.
- Igen? - kapott a szón Harry, és Luma felé fordult. A lány nagy szemében megpillantotta a lovak tükörképét.
- Persze - bólintott Luna. - Elsős korom óta évről évre láttam őket. Mindig is ezek húzták a kocsikat."
(Harry Potter és a Főnix Rendje, tizedik fejezet, Luna Lovegood)

Az ötödik napi Treat egy gyönyörű concept art egy hátborzongató mágikus lényről, a thesztrálról.
A thesztrálokat általában rossz ómennek tekintik, és csak azok láthatják, akik találkoztak már a halállal. És hamarosan kapunk egy írást Rowlingtól, hogy miért Harry volt az egyetlen, aki az ötödik év elején láthatta őket.




7. nap - Trick: oldd meg a rejtvényt!

Biztosan emlékeztek Harry és a szfinx találkozására a Trimágus Tusa utolsó fordulójában, és a rejtvényre, amit a szfinx adott neki. Ma a Pottermore-on írtak nekünk egyet.

Hamarosan meg fog jelenni Pottermore-on egy új írás Rowlingtól arról, hogy mi inspirálta, mikor nevet adott egy rejtélyes tanárnak - ki tudjátok találni ki az?
Ha tudjátok, osszátok meg mindenkivel, a #PottermoreTrick - et használva.

"R.S. Hawker dala megadja a nyomot
A tanárhoz, akinek képessége nem mindig megbízható."



Szerintetek mik a megoldások? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése