2014. október 19., vasárnap

Professor Kettleburn - Ebshont professzor

Újdonság J.K. Rowlingtól:

Születésnap: november 22.
Pálca: mogyoró főnixtoll maggal, 11 és fél hüvelyk
Roxforti ház: Hugrabug
Különleges képességek: mindent tud a mágikus lényekről, nem ismeri a félelmet
Szülők: varázsló apa, varázsló anya
Család: nincs sem felesége, sem gyereke
Hobbi: a veszélyes állatok a munkája és a hobbija is

Silvanus Ebshont mágikus lények gondozását tanított a Roxfortban, egészen Harry harmadik évéig, amikor Rubeus Hagrid átvette a helyét. 

Ebshont roppant lelkes és néha meggondolatlan ember volt, aki borzasztóan szerette a küldönöző teremtményeket, amelyeket legtöbbször kifejezetten veszélyesek voltak - tanulmányozta és ellátta őket, de gyakran okoztak sérülést neki vagy a környezetében lévőknek. Emiatt a tény miatt nem kevesebbszer, mint hatvankétszer került próbaidőre iskolai munkássága alatt (a rekordot azóta sem döntötték meg). Hagridhoz hasonlóan nem volt hajlandó megérteni az olyan veszélyes állatok gondozásával járó kockázatokat, mint az occamy*, a kákalag, és a tüzes rák; egy elhíresült alkalommal tüzet okozott a nagyteremben, mivel elvarázsolt egy ashwindert**, hogy játssza el a férget a Szerencse színes szökőkútjában.

Ebshont szerethető, különc ember volt, és az, hogy a balesetei után továbbra is ott maradhatott a Roxforban tanítani, a tanárok és a tanulók iránta érzett szeretetéről tanúskodik. Karrierjét egy kézzel és fél lábbal fejezte be. Albus Dumbledore nyugdíjba vonulásakor megajándékozta egy készlet elvarázsolt falábbal, ami rendkívül hasznosnak bizonyult, mert Ebshont szabadidejében szeretett sárkánymenedékeket látogatni, ami a művégtagja gyakori kigyulladásával járt.

*Távol-Keleten és Indiában honos, tollas, kétlábú, szárnyas és kígyótestű lény. (Legendás állatok és megfigyelésük)
**Az ashwinder a hosszabb ideje égő, őrizetlenül hagyott, mágikus tüzekben keletkezik. Vékony, sápadt, siklószerű lény. (Legendás állatok és megfigyelésük)

2 megjegyzés:

  1. Jó szereplő, kár hogy nem szerepelt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valóban jó lett volna többet hallani róla :)

      Törlés