2014. szeptember 7., vasárnap

A katasztrófális nyitóünnepség kérdéseket vet fel a Kviddics Világkupa biztonsági intézkedéseivel szemben

Sziasztok!

Ígéreteimhez híven itt az első cikk az idei Kviddics Világkupáról. Ma más poszt nem lesz, de holnap tényleg hozom a Százfűlé-főzet receptjét, és Rowling írását is!


A Reggeli Próféta Kviddics tudósítója, Ginny Potter jelenti Patagóniából.

Még egyetlen kvaffot sem dobtak fel, még egyetlen cikeszt sem kaptak el, de a 427. Kviddics Világkupát máris viták övezik. Varázszoológusok hívtak össze, hogy megfékezzék a sérüléseket, és a gyógyítóknak több, mint 300 embert kellett ellátniuk, akik sokkot kaptak, csonttörést szenvedtek, vagy megharapta őket valami. Az Argentin Mágiaügyi Tanácsot pedig azzal vádolják, hogy a kabala-témájú nyitó gála ötlete ostoba és felelőtlen volt.

A gála előtti hetekben egy lenyűgöző dísztavat hoztak létre a Patagóniai síkságon, hogy el tudják szállásolni a fidzsi csapat dukuwaqa-it (cápa / ember alakváltó). A rendezők bejelentették, hogy a résztvevő csapatok kabalái egy előre megkoreografált előadásban fognak bemutatkozni, ezzel képviselve "a lenyűgöző varázszoológiai sokszínűséget".

A folytatásért kattintsatok a továbbra!


Az ünnepség szépen indult az elefántcsontparti vízi dzsinnek víztükrön való táncával. A katasztrófa akkor következett be, amikor szabadjára engedték a fidzsi és a norvég kabalákat.

Az Argentin Mágiaügyi Tanács elnöke, Valentina Vázquez ezt nyilatkozta:

"A fidzsi dukuwaqák érkezésére már fel voltunk készülve, amikor a norvég különítmény bejelentette, hogy nekik is szükségük lesz egy tóra az óriás vízi kígyójuk, a selma számára. Mi egészen addig abban a tudatban voltunk, hogy a norvégok a szokásos táncoló trollcsapatot hozzák magukkal.

Mivel nem volt tudomásunk olyan tanulmányról, amely a dukuwaqák és a selmák egymás mellett éléséről szól, a Mágiaügyi Tanács nem vonható felelősségre a következményekért, amik a két lény összeeresztéséből adódtak."

A Varázszoológusok képviselője és vezetője, Rolf Salmander a Reggeli Prófétának tett nyilatkozatában nem értett egyet a fentiekkel:

"A dukuwaqa természetes élőhelye a meleg óceán, míg a selmaé a jeges édesvíz. Az előbbi alakváltó, ami hal alakjából emberré tud változni, az utóbbi pedig egy kígyó, ami hal- és emberhúson él. Egy billywig agya kellene hozzá, hogy ne lásd előre az azonnali vérfürdőt, ha ezt a kettőt bedobják ugyanabba a langyos, kissé sós vízbe."

A vérfürdő pontosan akkor következett be, mikor a két szörnyet beeresztették az óriás kristálycsúszdákon  a mágikus tóba. A fidzsi és a norvég gondozók rögtön beugrottak a vízbe, hogy megfékezzék kabaláikat, de erőfeszítéseiket nagyban akadályozták a brazil curupirák (vörös hajú, erdőlakó törpék visszafelé álló lábfejekkel, akik megvédik azon társaikat, akiket fenyegetve éreznek az emberek miatt). Nyilvánvalóan a curupirák azt gondolták, hogy a gondozók ártani akarnak a dukuwaqának és a selmának, ezért támadást indítottak ellenük.

A stadionban elharapódzott a pánik, és vér folyt mind az emberek, mind a mágikus lények oldalán, így talán érthető, hogy a nigériai sasabonsamok (vámpírszerű, pipaszárlábú teremtmények) megbokrosodtak. Miközben ők a tömegen és a rendezőkön töltötték ki indulataikat, a pletyka, miszerint a haiti csapat inferius kabalákat hozott, igaznak bizonyult. A tömeg megfagyott, ahogy az inferiusok elszabadultak a stadionban, és megpróbáltak elkapni és felfalni bárkit, aki megjelent.

A különböző méretű és természetű teremtményekre vonatkozó előírások a legnagyobb viták kiváltó okai az ICWQC-nél. Az olyan kabalák mozgásterének, "amelyek növényevőek, kisebbek mint egy tehén, és nem köpnek tüzet" a korlátozása nagy többség által vereséget szenvedett 1995-ben. A kviddics támogatói világszerte ellenkeztek egy olyan beavatkozás ellen, ami korlátozná a hagyományos, de színes bemutatót a Világkupán.

Habár sokan úgy gondolják, hogy ez egyfajta verseny a csapatok között, hogy a lehető legfélelmetesebb teremtményt hozzák magukkal, a norvég igazgató, Arnult Moe megcáfolta ezt, és azzal indokolta döntését, miszerint egy selmát hoztak kabalaként, hogy ezzel ábrázolják a norvég játékosok vasakaratát és vadságát, és kijelentette, hogy a dukuwaqa támadott először.

A rekord mennyiségű néző 10.000 zsupszkulccsal érkezett a Patagóniába, hogy részt vegyen a verseny nyitó ünnepségén, és míg a Mágiaügyi Tanács erősen imádkozott, hogy az utazás problémamentes legyen, a legtöbb sérülés rekordja már azelőtt megdőlt, hogy egyáltalán suttoghattak volna a rendezőbizottság szégyenteljes szerepléséről.

Az verseny első meccse holnap veszi kezdetét: Norvégia fog játszani Elefántcsontpart ellen.

1 megjegyzés:

  1. tehát az ottani minisztérium is tökhülye. ez nagyon tetszett, nagyon jó cikk, és rendesen kitágította a legendás állatok és megfigyelésül állatlistáját.

    VálaszTörlés