2014. szeptember 5., péntek

A párbajszakkör (2.11)


Ebben a fejezetben megszerezhetjük a százfűlé-főzet bizonyos hozzávalóit, és tesztelhetjük a varázsigékkel kapcsolatos tudásunkat is.



1. jelenet - Az elterelő hadmozdulat

Elérkezett az idő, mikor el kell készíteni a Swelling Solution-t, hogy bejussunk Piton raktárába. Ha esetleg eddig nem sikerült volna megfőzni, és kifogytatok a szárított csalánból (Dried nettles), akkor vissza tudtok menni oda, ahol eredetileg találtátok, és újra be tudjátok gyűjteni. (Ez ugyanígy működik minden olyan hozzávaló esetében, amelyek csak a jelenetekben találhatóak meg, de megvásárolni nem lehet őket; ha elfogynak, akkor bármikor vissza tudtok térni az adott jelenethez.)
Ebben az esetben a Titkok Kamrája első fejezete, illetve a Bölcsek Köve nyolcadik fejezete tartalmazza ezt a hozzávalót.

     - boomslang skin /bumszalagbőr; bájital-hozzávaló/ (harmadik szint, a kamrában)
     - bicorn horn /bikornisszarv; bájital-hozzávaló/ (harmadik szint, a kamrában)
     - eel's eyes /angolnaszem; bájital-hozzávaló/ (második szint, az oldalsó szekrényen,            alulról a harmadik polcon)
     - spine of lionfish /oroszlánhal-gerinc; porítva gyógyító bájitalokhoz használják/                  (második szint, az oldalsó szekrényen, alulról a második polcon)



2. jelenet - Harry és Draco párbaja

Ez a jelenet a varázslatokról szól. Azt a három átkot és bűbájt kell megtalálni, amit Harry, Draco, illetve Piton és Lockhart használt. Egyszerűen rá kell kattintani a kis "felhőkre"; ezután kétféle választ kaphatunk: vagy azt, hogy a varázslat nem sikerült, és keressünk egy másikat, vagy egy kérdést, amire a megadott időn belül helyesen kell válaszolnunk. Ha mindhárom kérdésre helyes választ adtunk, kész a fejezet, és kapunk egy Alberta Toothill csokibéka kártyát ajándékba.

A kérdések a következők:

Expelliarmus - Mire való pontosan?
     disarming charm (lefegyverző bűbáj, "magyarul" Capitulatus)

Tickling charm (csiklandozó bűbáj) - hogy betűzöd pontosan?
     rictusempra

Tarangatella - milyen hatást vált ki?
     causes wild dancing (akit eltalál, annak a lába szapora táncba kezd)

(a lehetséges válaszok eltérhetnek, de a kulcsszavak azok, amiket leírtam)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése