2014. szeptember 6., szombat

A Százfűlé-főzet (2.12)


Ebben a fejezetben végre elkészül a Százfűlé-főzet, amiről egy rövid írást is kapunk Rowlingtól. Illetve itt az ideje, hogy mi is elkészítsük.


1. jelenet - Dumbledore irodája

Harry megérkezik Dumbledore irodájába, és attól fél, hogy az igazgató őt okolja a merényletekért. Ráadásul Fawkes is meggyullad, míg a professzorra vár.

     - dragon blood /sárkányvér; bájital-hozzávaló/ (második szint, az asztalon)
     - citromos sörbet (második szint, az asztalon)



2. jelenet - Kész a bájital

Elkészült a százfűlé-főzet. Mindenki belerakja a hajszálakat a pohárba, és felhajtják a tartalmát. Ezért a tárgyak összegyűjtésén kívül rá kell kattintani a három pohárra is.

     - túlfőtt káposzta-ízű drazsé (a földön)
     - lacewing flies /juharfa fátyolkája; bájital-hozzávaló/ (a földön)
     - extra tartalom (a fortyogó bájital) - The Polyjuice Potion - A Százfűlé-főzet



3. jelenet - A Mardekár klubhelyisége

A Mardekár klubhelyisége pontosan úgy néz ki, ahogy a könyvben le van írva. A kövekre kattintva tudtok bejutni. (A játék egyik korábbi frissítése előtt csakis úgy lehetett belépni a klubhelyiségbe, ha az illető elkészítette a százfűlé-főzetet. Most már nincs szükség erre, a bejárat így is kinyílik. De holnap hozom a főzet receptjét, szerintem érdemes megcsinálni. :))

     - csokibéka kártya - Montague Knightley (második szint, a sakkasztal fiókjában)
     - könyv - Nature Nobility: A Wizarding Genealogy / Igazi Nemesség: Varázsló                     családfák (harmadik szint, a díványon)
     - újságcikk (harmadik szint, az asztalon)
     - 5 galleon (harmadik szint, a kandallópárkányon)

Az asztalon heverő újságcikk Arthur Weasleyről szól:


"VIZSGÁLAT A MÁGIAÜGYI MINISZTÉRIUMBAN

Arthur Weasleyt, a Mugli Tárgyakkal Való Visszaélési Ügyosztály vezetőjét ma száz galleon pénzbüntetéssel sújtották egy mugli gépkocsi megbűvöléséért.
Mivel az elvarázsolt autó ősszel a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola közelében okozott balesetet, Lucius Malfoy úr, az iskola felügyelőbizottságának tagja felszólította Weasley urat, hogy mondjon le hivataláról.
"Weasley szégyent hozott a minisztériumra - nyilatkozta tudósítónknak Malfoy úr. - Nyilvánvalóan alkalmatlan arra, hogy jogszabályokat fogalmazzon meg számunkra. Nevetséges muglivédelmi törvényét haladéktalanul vissza kell vonni."
Weasley urat nem sikerült megkérdeznünk az ügyről, felesége viszont felszólította az érdeklődő riportereket, hogy takarodjanak, különben rájuk uszítja a családi kísértetet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése