2014. június 7., szombat

Felépítés

Még néhány információm van a játékról, aztán kezdhetjük a fejezeteket!

Tehát a felépítésről:
A fejezetek jelenetekből (moment-ekből) állnak. Mikor elkezdünk felfedezni egy fejezetet, a könyvből kiemelt mondatokat olvashatunk. A fejezet felfedezéséhez elég ha a képre kattintunk, és már meg is nyílik előttünk az első jelenet.

A könyvek kezdőoldalán rögtön megkapjuk az adott könyv fülszövegét, illetve olvasgathatjuk a kommenteket, amiket a többiek írtak a könyvhöz. A fejezeteket úgy érthetjük el, hogy a haladást jelző sávon a fejezet címére kattintunk. Így általában megkapjuk az adott fejezet első sorait, és kommentelhetünk is, ha akarunk. Azután az első ablakra kattintva megkezdhetjük a játékot.

Legelső alkalommal kapunk néhány hasznos információt:
Minden fejezet kulcsjelenetek sorát kel életre, és a legtöbb jelenet több szintből áll. Ezek között dupla kattintással, vagy a fel-le mutató nyilakkal válthatunk.
Azokat a tartalmakat, amelyekben Rowling új információkat oszt meg velünk a fehér négyzetben látható piros tollal jelölik a kis ablak jobb felső sarkában, valamint a jobb oldali sávban azt is látjuk, hogy miről fogunk információkat kapni. Amint felfedeztük ezt a helyet/személyt/tárgyat, azonnal el is olvashatjuk - addig azonban lakattal vannak lezárva.

A jeleneteknél az a cél, hogy mindent összegyűjtsünk  ami a képen el van rejtve. Ezt úgy tehetjük meg, hogy az adott alakra kell húznunk az egeret, és a Collect, illetve a Read about gombra kattintunk.

(Próbálok összeszedni mindent, ha valami nem világos, szabad kérdezni! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése