2014. június 5., csütörtök

Mardekár üdvözlő szöveg

Forrás
Gratulálok! Gemma Farley prefektus vagyok, örömmel üdvözöllek a Mardekár házban. A címerállatunk a kígyó, minden állatok legbölcsebbike; házunk színei a smaragdzöld és az ezüst, a klubhelyiségünk pedig egy, a pincében elrejtett bejárat mögött található. Ahogy hamarosan te is meglátod, az ablakok a Roxforti tó mélyére néznek. Gyakran látunk az óriás tintahalat elúszni az ablak előtt - és néha még ennél érdekesebb lényeket is. Szeretjük azt érezni, hogy a klubhelyiségünk hangulata olyan, mint egy elsüllyedt, misztikus hajóroncsé.

Van néhány dolog, amit tudnod kell a Mardekárról - és néhány, amit el kell felejtened.

Először is, oszlassunk el néhány tévhitet. Biztosan hallottál már pletykákat a Mardekár házról - hogy mindannyian szeretjük a sötét varázslatokat, és hogy csak akkor beszélünk veled, ha már a dédpapád is híres varázsló volt, és hasonló butaságokat. Nos, ne higgy el mindent, amit a többi háztól hallasz. Nem tagadom, sok sötét varázsló került ki a házunkból, de ugyanígy van ez a többi házzal is - csak ők nem szeretik beismerni ezt. És igen, hagyományaink vannak arra vonatkozóan, hogy olyan diákok kerülnek hozzánk, akik olyan családok tagjai, amelyek messzire nyúló gyökerekkel rendelkeznek, de manapság rengeteg olyan tanulót találsz a Mardekár házban, akiknek legalább az egyik szülője mugli.

Itt egy kevésbé ismert tény, amit a másik három ház erőszeretettel elkerül: Merlin mardekáros volt. Igen, Merlin, a történelem leghíresebb varázslója! Mindent, amit tudott, nálunk tanulta meg! Merlin nyomdokaiba akarsz lépni? Vagy színesebben ülnél a híres ex-hugrabugos, Eglantine Puffett, az önszappanozó ruha feltalálójának padjába?

Nem hinném.

De elég abból, hogy mik nem vagyunk. Beszéljünk inkább arról, amik vagyunk, azaz a legkirályabb ház az iskolában. Azért játszunk, hogy nyerjünk, és azért, mert tiszteljük a Mardekár ház hagyományait.

Emellett a többi tanuló tisztel minket. Igen, néha a tisztelet keveredik egy árnyalatnyi félelemmel, köszönhetően a sötét hírnevünknek, de tudod mit? Az, hogy a "vad oldalt" választjuk, még szórakoztató is lehet. Hintsd el, hogy egy egész könyvtárnyi átokhoz van hozzáférésed, és meglátod, senki sem fogja ellopni a tolltartódat.

De nem vagyunk rossz emberek. Olyanok vagyunk, mint a címerállatunk, a kígyó: ravaszak, erőteljesek és gyakran félreértettek.

Például, mi mardekárosok, törődünk a sajátjainkkal - ami sokkal több, mint amit elmondhatsz egy hollóhátasról. Azon kívül, hogy ők azok, akik legjobban bemagolják az anyagot, híresek arról, hogy átgázolnak egymáson, csak hogy jobb jegyet kapjanak. A mardekárosok azonban testvérek. A Roxfort folyosói meglephetik a vigyázatlanokat, és mikor a suliban mászkálsz, örülni fogsz, hogy van egy kígyó az oldaladon. Ha egyszer kígyó lettél, onnantól kezdve közénk tartozol - az elit közé.

Tudod mit keresett Mardekár Malazár a diákjaiban? A nagyság gyökereit. Azért kerültél ebbe a házba, mert megvan benned az, amitől naggyá válhatsz - a szó igazi jelentésében naggyá. Oké, talán látsz néhány embert a klubhelyiségben, akikről nem gondolnád, hogy bármi különleges dologra hivatottak. Nos, ezt tarts meg magadnak. Ha a Teszlek Süveg ide osztotta be őket, akkor biztosan van bennünk valami, ezt sose felejtsd el.

És ha már azokról beszélünk, akik nem hivatottak semmi nagyra: még nem említettem a griffendéleseket. Sokan azt mondják, hogy a griffendélesek és a mardekárosok az ugyanazon érem két oldalát jelképezik. Személy szerint, én úgy gondolom, hogy a griffendélesek nem mások, mint emberek, akik mardekárosok akarnak lenni. Figyeld meg: néhányan azt mondják, hogy Mardekár Malazár és Griffendél Godrik ugyanazokat a tulajdonságokat kereste a diákokban, úgyhogy valószínűleg hasonlóbbak vagyunk, mint amennyire szeretnénk. De ez nem azt jelenti, hogy barátságosak vagyunk velük. Majdnem ugyanannyira szeretnek legyőzni minket, mint mi őket.

Még néhány dolog, amit tudnod kell: a házunk szelleme a Véres Báró. Ha jóban leszel vele, néha beleegyezik, hogy megijesszen másokat a kedvedért. Csak ne kérdezd meg tőle, hogy mitől ilyen vérfoltos - azt nem szereti.

A klubhelyiség jelszava kéthetente változik. Figyeld a hirdetőtáblát. Sose hozz be hozzánk senkit a másik három ház tanulói közül, és ne is áruld el a jelszavunkat. Már több, mint 700 éve nem járt idegen a házunkban.

Azt hiszem, egyelőre ennyi. Biztos vagyok benne, hogy szeretni fogod a hálótermeinket. Antik, zöld selyemfüggönyös, baldachinos ágyakban alszunk, az ágytakarók pedig ezüst cérnával vannak hímezve. A falakon középkori falikárpitok mesélik el híres mardekárosok történetét, és ezüst lámpák lógnak a mennyezetről. Biztosan jól fogsz aludni; nagyon nyugtató éjjelente azt hallani, ahogy a tó vize az ablakokat éri.

8 megjegyzés:

  1. Én nagy Mardekár-párti vagyok.

    VálaszTörlés
  2. Én akárhányszor csinálok tesztet,a Mardekárba rak🖤💙🖤

    VálaszTörlés
  3. Létezik roxfort a valóságban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudtad??? Igen, Londonban. A Harry Potter studiónál, keress rá!
      Szívesen!: Rea Ranfoy

      Törlés
  4. Én mindig arról álmodtam hogy mardekáros leszek és a tesztek engem is oda osztanak be🐍💚

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 🐍💚nagyon jó lenne ha mareekáros lennék

      Törlés
  5. Én is mardekáros lennék!
    Nagyon köszönjük hogy megosztjátok ezeket a dolgokat, egy csomó érdekesség van benne! Kösziiii! Rea Ranfoy

    VálaszTörlés