2014. július 22., kedd

Az éjféli párbaj (1.9)


Ebben a fejezetben kapunk egy új extrát, és végre varázsolhatunk is!



1. jelenet - A repülésóra

Ahogy az aláfestő szövegrészlet is mutatja, itt Harry épp próbálja elkapni a nefeleddgömböt, a többiek nagy meglepetésére.

     - könyv - A kviddics évszázadai (első szint, a táskában)
     - nefeleddgömb (harmadik szint, a levegőben)

"Harry mintha lassítva nézte volna, ahogy a gömb emelkedik, majd egy pillanatra megáll, s végül zuhanni kezd a föld felé. Előrehajolt, a seprűnyelet lefelé szegezte - és egy szempillantás múlva már zuhanórepülésben suhant a gömb után. A szél süvöltésébe a többiek rémült kiáltozása vegyült. Harry kinyújtotta a kezét, és az utolsó pillanatban, alig fél méterrel a föld fölött elkapta a golyót. Gyorsan lefékezte a seprűt, és kezében a nefeleddgömbbel elegánsan landolt a földön."



2. jelenet - A trófeaterem

Az éjféli párbaj helyszíne, ahonnan aztán Harryéknek menekülniük kell.

     - csokibéka kártya - Mardekár Malazár (első szint, a szekrényben az egyik könyv              tetején)
     - 1 galleon (második szint, balról a második páncélban)
     - eel's eyes /angolnaszem, bájital-hozzávaló/ (harmadik szint, a földön heverő                    üveg)
     - extra tartalom (harmadik szint, Mrs. Norris) - Familiars - Boszorkányokat                      szolgáló állatok



3. jelenet - A tiltott folyosó

A harmadik emeletei tiltott folyosó. Az ajtón betűk jelennek meg, és varázsolnunk kell, hogy kinyíljon. A varázsige az alohomora, de annak csak néhány betűje jelenik meg, ezeket kell sorban eltalálni. Tehát itt a következőképpen: A-O-H-M-A. A varázslásnak két módja van:
1. a kurzorral:
Mindkét esetben a lényeg, hogy sorban kell haladni a betűkkel, és a vonalat kell követni. Először az 'A' betűre kell kattintani, és megjelenik egy kör körülötte. Mikor a legkisebb karika, akkor újra kattintani kell, majd a vonal elindul az 'O' felé, és amikor eléri, újra kattintani kell, és így tovább. Persze nem kell teljesen pontosan csinálni, elég nagy eltéréseket is elfogad a játék. Nem egyszerű, de meg lehet csinálni :) És később, a párbajok során is ilyenformán lehet majd varázsolni.
2. a billentyűzettel:
A billentyűzetes verzió nagyon hasonló az előzőhöz. Annyi a különbség, hogy itt mindig a soron következő betűt kell lenyomni kattintás helyett.

1 megjegyzés:

  1. Szia. Ez anyum telefonja de azért ide írom!!😊😊Ez az össze foglaló nagyon sokat segített nekem!! Úgyhogy köszönöm a feltöltést ☺️🙂

    VálaszTörlés