2014. július 4., péntek

Kviddics Világkupa a Pottermore-on

A Kviddics Világkupa az elődöntőkhöz ért, most már csak négy csapat van versenyben. A döntőbe jutásért ma játszik USA és Brazília, 6-án pedig Japán és Bulgária. Az előző (és a jövőbeni) meccsekről Ginny Potter ír kimerítő jelentéseket a Reggeli Prófétának, amelyek itt megtekinthetőek, angolul. 

Játszani, vagy bármilyen formában részt venni a játékban tudomásom szerint nem lehet, de ha minden igaz, élőben végig lehet követni az aktuális meccsek eseményeit, mindezt szintén a Reggeli Próféta oldalán.

Ha van rá igény, a két elődöntő, és majd a döntő történéseit is hozom, jelezzétek, ha szeretnétek róla bővebben olvasni!

A Pottermore Insider szavazást indított arról, hogy melyik csapatnak szurkoltok, a szavazás itt elérhető.

Ha valaki bizonytalan lenne, segítségként megjelent egy cikk Ludo Bumfolt tollából a Reggeli Prófétában, amely az esélyeket latolgatja, és felsorakoztatja a csapatok erősségeit, gyengeségeit.

Akkor lássuk, mit is ír a négy elődöntős csapatról:

Brazília


Seprűk: Varápidos
Gólok száma: 41
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 131 perc
Kiemelkedő játékos: Alejandra Alonso (hajtó)
Ludo becslése: 9/1


A relatív tapasztalatlanságuk eddig nem akadályozta meg őket, hogy sok gólt lőjenek, de ezek a fiatal játékosok a nyomás hatására könnyen összeomolhatnak. Sokan közülük nagyon tehetségesek, de nem lenne ésszerűbb, ha négy év múlva várnánk tőlük, hogy megnyerjék a Világkupát?

USA

Seprűk: Starsweeper XXI
Gólok száma: 39
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 110 perc
Kiemelkedő játékos: Darius Smckhammer (fogó)
Ludo becslése: 12/1

Habár mindenkit lenyűgözött a Lichtenstein felett aratott győzelmük, a rutinos kviddics-nézők kételkednek abban, hogy megvan bennük az, ami a Kupa elnyeréshez szükséges. A legfőbb gyengeségük a védekezés. Az őrzőjük, Susan Blancheflower 23 gólt engedett be a Jamaica ellen vívott mérkőzésen, és a terelőknek, Pringle-nek és Picquery-nek össze kell szednie magát, ha le akarják győzni a brazil terelőket, Santost és Clodoaldot.

Japán

Seprűk: Yajirushi
Gólok száma: 32
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 61 perc
Kiemelkedő játékos: Masaki Hongo (terelő), Shintaro Shingo (terelő) 
Ludo becslése: 4/1


Japán minden bizonnyal az idei kedvenc, ahogy könyörtelen hatékonysággal és tökéletes művésziességgel kiejtették az össze ellenük felvonuló csapatot.

Bulgária

Seprűk: Firebolt (Tűvillám) Supreme
Gólok száma: 28
Cikesz elkapásának átlagos ideje: 88 perc
Kiemelkedő játékos: Viktor Krum (fogó)
Ludo becslése: 50/1


Bulgária rengeteg külföldi támogatást kap, ami részben a hátrányos helyzetének köszönhető, részben pedig a kviddics rajongók szeretetének, amely arra a férfire irányul, aki sosem érte el álmai célját. De vajon Krumban és a csapattársaiban megvan az, amivel legyőzhetik Japánt az elődöntőben? Attól tartok, a válasz az, hogy nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése