2014. július 6., vasárnap

Kviddics Világkupa - USA vs Brazília

Forrás
A Reggeli Próféta Kviddics tudósítója, Ginny Potter jelenti a Patagóniából.

Brazil 420 - USA 310

Július 4

Úgy tűnik, a játék éjszakába nyúlóan, de lehet, hogy holnap reggelig fog tartani, a torna során már második alkalommal.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezni az elődöntőt, a következő lenne: idegtépő. Figyelmetlenségből elkövetett hibák tűzdelik a meccset, kétségtelenül azért, mert mindkét csapatnak rengeteget jelentene, ha bekerülne a döntőbe. Az USA már most magasabb helyezést ért el, mint eddig valaha, és 2014 lehet az az év, amikor bebizonyítják, hogy a legerősebb csapatok közé tartoznak. Eközben Brazília az elmúlt évek során sosem került a döntő közelébe, de most, 1982 óta először bekerülhet oda. A tétek igen magasak, ezért talán nem is csoda, ha a játékosokon mutatkozni kezd, hogy micsoda nyomás alatt játszanak.

Sokkal többször ejtették el a kvaffot, mint eddig bármikor - az amerikai hajtó, Mercy Wardwell annyira bosszankodott, mikor már ötödszörre veszítette el a labdát, hogy elkezdte a fejét verni a seprűjébe, míg a fogó, Darius Smackhammer meg nem állította. De Wardwell nem volt ezzel egyedül: két brazil hajtó, Fernadno Diaz és Alejandra Alonso fejenként kétszer engedték kicsusszanni a kavffot a kezeik közül.

Több félresikerült ütés a terelők saját csapattársait sebesítette meg a gurkókkal. Amikor Lucas Picquery egy gurkót küldött az őrző, Susan Blacheflower arcába a játék negyedik órájában, a lány további sérülést kockáztatva átugrott Picquery seprűjére, hogy vitatkozzon vele. A bíró által figyelmeztetett Blancheflower maga követte el a következő hibát, amikor túl messzire távolodott el a gyűrűktől, és hagyta, hogy Alonso belőjön egy gólt, ezzel tíz pontnyi előnyt szerezve Brazíliának; de ez nem tartott sokáig. Quentin Kowalski két gólt is lőtt, mialatt leszállt az este: ezzel egy rövid időre az USA kerül az élre, de még semmi sem dőlt el.

Július 5

Ahogy a nap felkelt Patagóniában, a két fáradt, de határozott csapat még fegyelmezettebbnek tűnt az egész éjszakán át tartó kimerítő játék után. A játék során láthattuk, miért is ez a két csapat került be az elődöntőbe. A dinamikus kvaffjáték a két hajtótrió között bármelyik irányba billenthette volna a meccs kimenetelét, de a brazil őrző, Raul Almedia folyamatosan hárította az amerikaiak támadását. 

Darius Smackhammer a játék huszadik órájában szúrta ki a cikeszt, de a brazil terelők, Santos és Clodoaldo a precíz, gurkókra mért ütéseikkel elterelték a fogó figyelmét. A tömeg felszülten figyelte, mikor Smackhammer és a brazil fogó, Silva fej-fej mellett haladva üldözni kezdték a cikeszt. Miután mindketten spirálos mozgással a föld felé kezdtek zuhanni, már nehéz volt eldönteni, hogy ki győzedelmeskedett - Silva nyaktörő ütközése az eredménytáblával lehetett öngyilkos vagy győzedelmes - de aztán gyorsan kiderült, hogy Brazília nyert.

Az epikus elődöntő izgalmasan ért véget. Brazília Japánnal vagy Bulgáriával fog játszani a döntőben, USA pedig a vesztessel fog megmérkőzni a harmadik helyért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése