2014. augusztus 11., hétfő

A párbajról, a pontgyűjtésről és a házak közötti versenyről

Sziasztok!

Nemrégiben felmerült egy kérdés, amire most szeretnék bővebb választ adni, illetve megmutatom, mivel tudjátok még eltölteni az időt az oldalon, ha épp nem a fejezeteket böngészitek. De vigyázzatok, mert könnyen függővé válhattok! :)

Párbaj (Duelling Club)

Amikor beléptek Pottermore-ra, a kezdőoldali térképen találjátok a Duelling Club feliratot, itt lehet belépni a "párbajszakörre". Itt egyrészt gyakorolhatjátok a különböző bűbájokat, másrészt kihívhatjátok a barátaitokat vagy valamelyik másik roxforti diákot.

A gyakorlást a jobb oldalon lévő Practise Your Spells gombbal lehet elindítani. Itt fel vannak a sorolva a rendelkezésre álló a varázsaltok (a lista, ahogy haladtok előre a könyvekben, bővülni fog). A varázsigék alatt álló Practise gombra kattintva pedig már kezdődik is a játék. A varázslás menete ugyanaz, mint ahogy annak idején a Bölcsek Kövében ki kellett nyitni a harmadik emeleti folyosó ajtaját az alohomora-val. Ott elmagyaráztam, hogy is működik, de gyorsan összefoglalom újra, hogy tudtok varázsolni:
- kattints az első betűre vagy a billentyűzeten nyomd le az adott betűt
- aztán kattints újra a betűre, mikor a körülötte lévő kör a lehető legnagyobb
- és ezt ismételd minden egyes betűnél, amit a képernyőn látsz
- minél pontosabb vagy, annál erősebb lesz a varázsige

Ha nem csak gyakorolni szeretnétek, hanem igazán párbajozni, azt a Duelling Club főoldalán található házak címereire kattintva kezdhetitek meg. Itt ki lehet választani, hogy a saját házatok vagy egy másik ház diákja ellen akartok harcolni. Rá kell kattintani a címerre, ki kell választani a varázsigét, majd megidézni azt. A játék automatikusan elküldi valakinek a kihívást, és majd amikor az illető legközelebb bejelentkezik az oldalra, látni fogja a felkérést (ha ti kaptok felkérést, azt a Pottermore felirat mellett álló bagolyra kattintva fogjátok látni).

Ha ti győztök a párbajban, kaptok 5 pontot, ami hozzáadódik a saját pontjaitokhoz, és a házatok pontjaihoz is. A Duelling Club főoldalán bal oldali hasábban láthatjátok a meccseket, amiket lejátszottatok: a View gombra kattintva megtekinthetitek az eredményt, a Rematch-csel pedig újra ki tudjátok hívni azt, akivel játszottatok.


Házak közötti verseny, házkupa

Ahogy a könyvekben megszokhattuk, minden év végén összeszámolják a házak pontjait, és amelyik a legtöbbet érte el, az nyeri a kupát. A Pottermore-on is van kupa, és bizonyos időközönként meg is kapja valamelyik ház a pontok állásától függően. Eddig összesen ötször adták oda valamelyiknek a kupát, és a nyertes ház mindig kapott valami kedvezményt az oldalon. Az eredmények a  következők voltak:

2012. július 5.
nyertes: Mardekár 74.290.864 ponttal
nyeremény: a többi háznál korábban hozzáférhettek a Titkok Kamrája első fejezeteihez
2012. november 21.
nyertes: Griffendél 48.538.348 ponttal
nyeremény: egy műalkotás, ami megjelent a klubhelyiségükben háttérként, és a játékosok le is tudták tölteni, hogy szintén háttérként használhassák
2013. április 25.
nyertes: Mardekár 26.990.924 ponttal
nyeremény: a többi háznál korábban megkaphatták a Montrose Magpies kviddics kitűzőt
2013. szeptember 12.
nyertes: Hugrabug 24.915.860 ponttal
nyeremény: korai hozzáférés a Tűz Serlege első fejezeteihez
2014 március 30.
nyertes: Hollóhát 28.048.578 ponttal
nyeremény: korai hozzáférés a Tűz Serlege utolsó fejezeteihez

A legfontosabb, hogy minél több pontot gyűjtsetek, ezzel elősegítve, hogy a ti házatok nyerje a következő Kupát.


Pontgyűjtés

Hogy hogyan lehet pontot gyűjteni? Mi sem egyszerűbb: játszatok. Ahányszor megtaláltok egy elrejtett tárgyat, vagy felfedeztek egy extra tartalmat, pontot kaptok érte. Emellett a párbajok során gyűjtött pontjaitok is gyarapítják a házatok pontjait, valamint ha sikeresen elkészítetek egy bájitalt, akkor is kaptok pontokat. (A bájitalkészítésről holnap írok részletesebben.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése