2014. augusztus 21., csütörtök

Floo Powder - Hop-por

Újdonság J. K. Rowlingtól:

A hop-port Ignatia Wildsmith találta fel a tizenharmadik században. A gyártása szigorúan irányított és ellenőrzött. Az egyetlen törvényes gyártó Nagy-Britanniában az Abszol úti székhellyel rendelkező Floo Pow cég, akik sosem válaszolnak, ha az ajtajukon kopogtatsz.

Semmiféle elégedetlenség nem merült még fel a hop-porral kapcsolatban, és senki sem tudja, hogy tulajdonképpen ki készíti. Az ára száz száz éve nem változott: egy lapátnyi 2 ezüst sarlóba kerül. Minden varázsló háztartás rendelkezik hop-porral, általában praktikus okokból a kandallópárkányon tárolják egy vázában vagy egy dobozban.

A hop-por összetétele szigorúan őrzött titok. Voltak, akik megpróbálkoztak a készítésével, de a kísérletek mind kudarcba fulladtak. Évente legalább egyszer jelent a Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotály olyan esetet, amit csak 'Faux Floo'-nak hívnak - más néven, valaki otthon készített port dobott a kandallójába, és épp ennek következményeitől szenved. 2010-ben a Szent Mungo egyik dühös gyógyítója, Rutherford Poke azt nyilatkozta: "Egy lapátnyi por 2 sarlóba kerül; emberek, ne legyetek már ennyire zsugoriak, és ne dobáljatok porított runespoort (háromfejű kígyó) a tűzbe, hogy aztán a kéményben meggyulladjatok! Ha még egy varázsló idejön megpörkölt fenékkel, esküszöm, nem fogom kezelni. Egy lapát 2 sarló!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése