2014. augusztus 26., kedd

Gilderoy Lockhart (2.6)


Ebben a fejezetben Ron (és Harry) szembesül a kocsi ellopásának következményeivel, illetve bemutatkozik a zseniális Lockhart professzor is...



1. jelenet - Ron kap egy rivallót

Az első jelenetben Ron megkapja a rivallót, amiben Mrs Weasley jól leszidja, amiért ellopták az autót.

     - madártoll (az asztalon; csak az egyiket lehet begyűjteni)

A folytatásért kattintsatok a továbbra!


Ha folyamatosan zoomoltok, a rivalló végül kigyullad, és hallhatjuk Mrs Weasley üzenetét:

"- ...ELLOPNI EGY KOCSIT, AZON SE CSODÁLKOZTAM VOLNA, HA KICSAPNAK, KERÜLJ CSAK A KEZEIM KÖZÉ, ESZEDBE SE JUTOTT, HOGY APÁD ÉS MI MIT ÉLTÜNK ÁT, AMIKOR MEGLÁTTUK, HOGY ELTŰNT...
Mrs Weasley százszorosára felhangosított szóáradatától táncolni kezdtek a tányérok az asztalon. A teremben tartózkodó diákok kíváncsian forgolódtak, hogy lássák, ki kapta a rivallót. Ron olyan mélyre csúszott le a székében, hogy csak bíborvörös homloka látszott ki az asztal lapja fölött.
- ... AZ ÉJJEL ÉRKEZETT DUMBLEDORE LEVELE, AZT HITTEM, APÁD BELEHAL A SZÉGYENBE, NEM AZÉRT NEVELTÜNK FEL, HOGY ILYENEKET CSINÁLJ, HARRYVEL EGYÜTT MEG IS HALHATTATOK VOLNA...
Harry számított rá, hogy előbb-utóbb az ő neve is elhangzik, ezért kifejezéstelen arcot vágott, és igyekezett úgy tenni, mintha nem hallaná a dobhártyaszaggató ordítást.
- ...EGYSZERŰEN GYALÁZATOS, APÁDAT FELELŐSSÉGRE VONJÁK A MUNKAHELYÉN, AZ EGÉSZ A TE HIBÁD, HA MÉG EGYSZER EGY ROSSZ SZÓT HALLOK RÓLAD, AZONNAL HAZAHOZUNK!"



2. jelenet - Gyógynövénytan

Itt vethetünk egy pillantást egy mandragórára, és a háttérben még a sikolyait is hallhatjuk.

     - védőkesztyű (második szint, a bal oldali asztalon)
     - fülvédő (második szint, a jobb oldali asztalon)
     - valerian sprigs /macskagyökérfű; bájital-hozzávaló/ (második szint, a jobb oldali               asztalon)
     - ültetőkanál (második szint, a két asztal között)
     - komposzt (második szint, a két asztal között)
     - bat wings /denevérszárny; bájital-hozzávaló/ (második szint, a bal oldali asztal                   előtt a zsák tetején)



3. jelenet - Kelta tündérmanók

Elérkezett az első sötét varázslatok kivédése Lockharttal, és nekünk az a feladatunk, hogy minél több tündérmanót tereljünk be a ketrecbe. Itt megjegyezném, hogy ez koránt sem egyszerű feladat, nekem például csak harmadik próbálkozásra sikerült annyit beterelni, hogy megkapjam az ajándékot. Ami pedig egy Dymphna Furmage csokibéka kártya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése