2014. augusztus 25., hétfő

Swelling Solution


Ez az a bájital, amire ahhoz van szükség, hogy a Titkok kamrája ötödik fejezetében bejuthassatok Piton raktárába.

A Swelling Solution bájitalt hatása, hogy a dolog, amivel érintkezik, növekedni, terebélyesedni kezd. Ha bármilyen hozzávaló hiányzik még hozzá, pl. a Pufferfish Eyes (gömbhalszem), akkor azt az Abszol úton meg tudjátok vásárolni. A legegyszerűbb, ha rákattintotok a bájital mellett lévő Buy gombra. 5 galleonért 20 db-ot kaptok belőle. A bájital elkészítéséért 7 pontot jár nektek, és ezáltal a házatoknak is.

Ha megvannak a hozzávalók, a Brew this potion gombbal már el is kezdhetitek. Először ki kell választani a listából, hogy melyik bájitalt akarjuk elkészíteni, majd azt, hogy melyik üstben. A bájital elkészítése 60 percet vesz igénybe, ha 2-es számú ónüstben főzzük.

Az oldal figyelmeztet, hogy a hozzávalókat most kiveszi a készletedből. Ha valami elfogy az Abszol úton vásárolhattok még bármelyikből.

(Én még hozzátenném, ha valamelyik lépés nem sikerült, tönkremegy a bájital, és elveszítitek az addig felhasznált hozzávalókat. Ha még gyakorolni szeretnétek, arra is van lehetőség, ezen a linken minden információt megtaláltok.)

Hozzávalók:
- 1 Bat Spleens (denevérlép)
- 1 Dried Nettle (szárított csalán)
- 1 Pufferfish Eyes (gömbhalszem)

Elkészítés:
- tegyél 2 adag bat spleenst a mozsárba
- tegyél 3 gömbhalszemet a mozsárba
- zúzd össze őket közepes finomságúra
- a keverékből rakj 2 adagot az üstbe
- közepes hőmérsékleten forrald 20 másodpercig*
- suhints a pálcáddal
- hagyd főni a bájitalt, és gyere vissza 60 perc múlva

- rakj 1 bat spleent az üstbe
- keverd meg 4-szer az óramutató járásával ellentétes irányban
- melegítsd alacsony hőmérsékleten 30 másodpercig*
- suhints a pálcáddal

*Ahhoz, hogy az adott ideig megfelelő hőmérsékleten tudjátok tartani a bájitalt, egyszer melegíteni, egyszer hűteni kell. A lényeg, hogy a hőmérőn a higanyszál a megadott tartományon belül maradjon.

60 perc múlva kell visszatérni, és folytatni a bájitalt. A haladást, százalékban a Cauldrons fül alatt találjátok, illetve a Pottermore felirat melletti bagoly is jelzi ezt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése