2014. augusztus 22., péntek

Celestina Warbeck - Celestina Maggica

Celestina Maggica népszerű énekes boszorkány, a Boszorkányos óra című rádióműsorban szokott feltűnni.

Újdonság J. K. Rowlingtól:

Születésnap: augusztus 18.
Pálca: vörösfenyő főnixtoll maggal, 10 és fél hüvelyk, rugalmas
Roxforti ház: Griffendél
Különleges képességek: túl tud harsogni akár egy csapat bansheet, sztepp-táncol, és kiválóan süt
Szülők: varázsló apa, mugli anya
Család: háromszor házasodott, és van egy fia
Hobbi: mesés stílusban utazni, drótszőrű krupot* tenyészteni, a nyolc otthona közül az egyikben pihenni

A folytatásért kattintsatok a továbbra!


A nemzetközileg elismert énekes-szenzáció, Celestina Maggica (akit néha 'Boszorkányos Énekesnek' is neveznek), Walesből származik. Apja, kis befolyással bíró tisztségviselő, a Mugli Kapcsolatok Hivatalában akkor találkozott édesanyjával (egy sikertelen színésznővel), amikor az utóbbit megtámadta egy magát színpadi függönynek álcázó lethifold**.

Celestina rendkívüli hangja már egészen fiatal korában megmutatkozott. Mrs Warbeck csalódott volt, mivel a Roxfortnak nem volt színjátszó tagozata, de vonakodva belegyezett, hogy lánya beiratkozzon; ezt követően levelekkel bombázta az iskolát, hogy minél előbb alakítsanak egy kórust, színjátszó klubot és indítsanak tánckurzust, hogy lánya tehetsége érvényesülni és fejlődni tudjon.

Celestina Maggica (forrás)
A banshee háttérénekesekkel rendszeresen fellépő Celestina koncertjei nagyon népszerűek voltak. Egyszer három elkötelezett rajongója csúnya balesetet szenvedett Liverpool felett, mikor próbálták elérni az esti Flighty Aphrodite turnét; a koncertjeire szóló jegyek pedig gyakran megjelennek a feketepiacon, ahol irreálisan magas áron értékesítik őket (ez az egyik oda, hogy Molly Weasley eddig még sosem látta kedvenc énekesét élőben).

Celestnia néha a nevét és tehetségét adja valamilyen jótékony célra, mind például amikor egy jótékonysági gyűjtés során, amelyet a Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotály számára rendeztek, felénekelte a Porpicy SC himnuszát, az Üssétek vissza a gurkót fiúk, és dobjátok ide azt a kvaffot című dalt. És Celestina dallal fejezte ki nemtetszését, mikor a Mágiaügyi Minisztérium korlátozni akarta a varázsközösség halloweeni ünneplési szokásait.

Celestina legismertebb dalai a Szívemet csalfa varázs lopta el és a Vággyal teli üst a szív. Rajongói átalában idősebb emberek, akik imádják sílusát és erőteljes hangját. A huszadik század végén megjelent albuma, az Elloptad az üstömet, de a szívem nem lehet a tiéd, óriási sikert aratott nemzetközi szinten is.

Celestina magánélete sok anyagot adott a pletykalapoknak és a Reggeli Prófétának. A korai házassága egy háttértáncossal csupán egy évig tartott; ezután hozzáment a menedzseréhez, akitől egy fia is született, de tíz évvel később elhagyta férjét Irving Warble zeneszerző miatt.

Hallgassátok meg az Elloptad az üstömet, de a szívem nem lehet a tiéd album címadó dalát: sajnos beágyazni nem tudom, de ide kattintva eléritek a dalt.

Az Elloptad az üstömet, de a szívem nem lehet a tiéd című dalt minden nap előadja Celestina a The Wizarding World of Harry Potter-ben, az Abszol úton.


J. K. Rowling gondolatai:

Shirley Bassey (forrás)
Celestina az egyik kedvenc "háttérszereplőm" az egész sorozatban; már a kezdetektől része volt a Potter-univerzumnak, és korán feltűnt a rövid életű Reggeli Próféta sorozatban, amit a hasonlóan rövid életű rajongói klubnak írtam, amit a brit kiadóm, a Bloomsbury működtetett. Habár a hét könyv során sosem pillanthattuk meg Celestinát, és mindig úgy képzeltem, hogy hasonlít Shirley Bassey-re kinézetben és stílusban is. A keresztnevét egy barátomról kapta, akivel együtt dolgoztam Londonban az Amnesty International's Headquaters-ben; A Celestina név egyszerűen könyörgött, hogy egy ragyogó boszorkányé legyen.


Kis ráadás, ami Pottermore-on már nem szerepel: itt egy videó az Abszol útról, hogy ne csak halljátok, hanem lássátok is Celestinát :)



*Krup: varázslók által kitenyészett kutyafajta, erősen emlékezetet a Jack Russel Terrierre. (Forrás)
**Lethifold: A lethifold - szerencsére - ritka bestia, s csak a trópusokon fordul elő. Fekete köpenyhez hasonlít, vastagsága kb. 1 cm (az áldozat bekebelezése után egy ideig valamivel vastagabb). Éjjelenként a földön siklik. (Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése